Det finns många anledningar till att så många människor över hela världen är med i olika idrottsföreningar; en kärleken till sporten, för att få möjlighet att vara fysiskt aktiv och gemenskap. För många är idrott och gemenskap nästan synonymer.

Familjer

Många gånger går idrotter och intressen i arv: om en föräldrar brukar löpa och är med i en löpförening, är det vanligt att också barnen blir intresserade. I många klubbar finns det ett engagemang i klubben från de minsta i familjen till de äldsta. Barnen och tonåringarna spelar fotboll, föräldrarna deltar i korpfotbollen eller hjälper till i klubben, och farfar och farmor säljer kaffe när det är match. För vissa äldre är de ungas medverkan en möjlighet att få delta i gemenskapen – de orkar kanske inte springa själva, men de kan dricka kaffe i klubbhuset och städa eller vara funktionärer på en tävling. Det skapar god familjebildning att hålla på med en idrott.

Över generationsgränserna

En orsak till att många tycker om att delta i en idrottsförening är att de får en möjlighet att utvecklas, både idrottsligt och som personer. Det är många idrottstränare som också får vara förebilder för barn och unga. De unga får umgås med vuxna, lära sig ansvar och respekt utanför familjen.

Author jim
Published
Views 2571
youplay