Om lokalerna som idrottsföreningen ligger i börjar att bli slitna och är i behov av renovering eller ombyggnad finns det många saker att tänka på. Det många inte tänker på är att de kan göra en del saker själva, vilket är det vi i den här artikeln har valt att fokusera på. Vidare i texten får du tips på hur ni kan gå tillväga för att fixa med lokalerna själva.

Hyr maskiner och utrustning

Om ni besitter en del kunskaper inom bygg kan ni utföra en del av ombyggnaden själva. Men om ni inte har maskiner och utrustning kan ni hyra det. Ni kan till exempel hyra betongslip om ni behöver putsa till betongen. Fördelen med att hyra maskiner är att det blir betydligt billigare än att köpa dem. Dessutom behöver ni inte lägga ut lika mycket på att hyra in personal om ni kan utföra arbetet själva. Därför kan det vara en bra idé att hyra maskiner och utrustning.

Det här får ni inte göra själva

Även fast det går att åtgärda mycket på egen hand kan ni i vissa fall behöva anlita behörig personal för att utföra delar av renoveringen. Behöver ni till exempel installera och dra ny el i lokalerna ska ni anlita en elektriker. Samma gäller om ni behöver fixa avlopp, vatten och rör. Då är ni skyldiga att anlita en VVS-montör. I övrigt kan det vara bra att anlita de som har utbildning och erfarenhet om det gäller en grundlig renovering. Men småfix kan många klara av själva.

Author jim
Published
Views 262
youplay