Golf är en av Sveriges största idrotter. Det finns många unga som spelar golf, men det som skiljer golf från många andra sporter är att det är en sport som många börjar med som vuxna.

Spelet

I golf använder man olika klubbor för att slå ner en hård liten boll i ett hål. Sporten utövas på golfbanor, dvs. stora välklippta gräsmattor med omgivande natur. En golfbana har antingen nio eller arton hål. Spelaren börjar med att slå golfbollen från en tee, ett särskilt område där banan börjar. Målet är sedan att hitta hålkoppen som ligger på greenen. Det finns två sätt att spela golf på: matchspel och slagspel. Vid matchspel spelar man om lägsta antal slag vid ett hål, medan man vid slagspel räknar ihop alla slag på hela banan. Det mest förekommande är slagspel.

Klubben

Golf är en relativt dyr precisionssport. Medlemsavgifterna skiljer klubbarna emellan. Bredvid banan finns ofta ett klubbhus, ibland med restaurang eller kafé. En golfklubb har ofta personal och tränare som jobbar på hel- eller halvtid.

Golf är en stor och internationell sport som spelas i stora delar av världen. Den kommer ursprungligen från Skottland. Majors kallas de största tävlingarna där eliten deltar. Ryder Cup är en tävling där europaeliten möter eliten i USA.

Author jim
Published
Views 2310
youplay