När barn och unga deltar i idrottsföreningar får de lära sig att ta ansvar; både genom att ställa upp för varandra, passa tider, hålla det man lovat, men också hjälpa till att få in pengar till klubben.

Försäljning

Det finns flera sätt för ett idrottsklubb att få extra pengar, och ett vanligt sätt är genom försäljning. Ibland kan det vara en frivillig farfar som säljer bingolotter för klubben, men vanligare är att de unga själva säljer. Det är vanligt att se ett gäng tonåringar stå utanför kassorna i en mataffär en lördag och sälja lotter eller biljetter till en intressant match. De kan också sälja något särskilt, som t.ex. kakor eller korv. Ofta är det familj, släk och vänner som köper kakor eller korv.

Panta mera

Ett annat sätt för idrottsföreningar att få in inkomst är genom att panta flaskor och burkar. Ibland kan ett gäng unga välja att gå och leta burkar och flaskor efter att det varit ett särskilt evenemang på orten, t.ex. en marknad eller konsert. Men vanligare är att de knackar på hemma hos folk och frågor om det finns flaskor och burkar att panta, och om idrottsklubben kan få dem. Många tycker att det är skönt att slippa panta själva och är glada att kunna stödja de unga.

Author jim
Published
Views 2579
youplay