Du har säkert läst det: hitta en idrottsförening eller ett fitnesscenter som du trivs med och börja träna tillsammans med andra. Det är ett bra råd som har hjälpt många att komma i form, men det finns en del av oss som föredrar att få träna hemma. Här kommer tips på hur du kan träna utan en klubb.

Hem kära hem


Vissa av oss älskar helt enkelt att få vara ett hemma. Inte så att vi behöver vara några eremiter, men om man jobbar, och har en massa saker i livet, så känns det skönt att få vara hemma. En annan orsak till att folk vill motionera hemma är att de inte vill trängas på gymmet med andra. Ibland kan det kännas som att alla andra är vältränade och vet exakt vad de ska göra med träningsbänkarna och hantlarna, medan man själv känner sig som ett ufo när man står i träningslokalen. Sedan finns det dem av oss som helt enkelt inte har tid eller råd att gå till ett fitnesscenter eller badhuset. Det tar både tid och kostar pengar. Då kan man välja att träna och motionera hemma istället.

Genom att motionera hemma så sparar man ju också mycket tid, då man inte behöver spendera tid på att åka fram och tillbaka till träningsstället. Man kan också motionera när det passar en själv. Om du håller på att fixa i ordning i ditt hem, så kan det vara skönt att få göra klart, istället för att behöva åka iväg för att spinningklassen börjar. När du däremot är klar med ditt hem, så kan du träna precis så länge som du vill. Om du förresten behöver fixa i ordning badrummet så läs mer på Rörfokus hur de kan förvandla det mest ordinarie badrummet till något över det ovanliga – något som passar oss som älskar våra hem.

Komma igång

Det som är fördelen med att träna på en idrottsklubb, ha ridlektioner en gång i veckan eller gå på ett gym, är att man måste sätta igång. Därför är det viktigt att du avsätter tid för träningen, för att du verkligen ska komma igång och börja ta hand om din hälsa bättre. Det första som du behöver göra är att besluta dig för vilka dagar i veckan som du ska träna. Det spelar ingen roll om din tanke är att använda gåband eller en motionscykel, eller om du ska promenera eller jogga. Du måste lägga in det i din almanacka. Så blir det en del av ditt vardagsliv.

Inspiration

Det finns några saker som du kan göra för att verkligen inspirera dig att träna. Ett tips är att du står på gåband eller sitter på motionscykeln till en film eller till något sportevenemang. Du kan besluta dig för att du bara får se på Netflix när du motionerar. Om du ska löpträna så kan du anmäla dig till ett lopp som Göteborgsvarvet eller Blodomloppet. Du kan också se om du hittar någon grupp i din omgivning som brukar träna. Ibland kan det vara bra att få löpa tillsammans med andra personer.

Author jim
Published
Views 1867
youplay